有冇人報左香港布廠商會教育中心or之前讀過的

1) 港澳台聯招預備班資料。 2) 美術、音樂類專業考試交流心得和資訊。

版主: 社員

有冇人報左香港布廠商會教育中心or之前讀過的

文章studenthk » 週二 7月 13日, 2010年 12:36 am

我今年岩岩考完會考,成績唔係好得,咁就報左香港布廠商會教育中心喇
諗住返大陸讀大學,點知間野好似呃人咁好驚

之前報名時佢地收左我$1500話留名費,會考放榜時再交埋$1000,跟住加埋當係第一個月既學費,
就我交左喇,點知前幾日佢地打電話黎叫我交埋其餘既錢...頂..仲未放榜我都唔知自己幾多分,有咩可能叫我交晒所以錢呀!!!報名果時仲要講到明左8月4日先報名架!!!

仲要勁恐怖佢地叫我交錢係send SMS架,仲要係夜晚send跟住第二日交錢

我之前都諗住讀果間野,而家見到佢地咁真係冇咩信心,諗住讀第二間,但之前俾左$1500
頂佢地間野勁x呃錢!!!!有冇方法可以拎返

同埋呢度有冇人同我一樣慘況??
studenthk
初級會員
初級會員

Re: 有冇人報左香港布廠商會教育中心or之前讀過的

文章公子別這樣 » 週二 7月 13日, 2010年 1:47 pm

我有識人讀布廠
其實間野好唔錯...睇得出D老師好盡責任,好受學生歡迎(利益申報:完全fd講+親眼睇到,我完全自學)
考試果兩日我甘岩同距地一樣系潔心同長天考
布廠D老師都同班學生一齊到考場
幫班學生做分析,估分,講解答案
睇得出師生關係好密切,呢D系大陸補習班比唔到你的
聽我fd講今年距地多數都上到好大學(睇翻門口banner都有掛住)

總括黎講布廠都OK下,適合翻系香港讀書既香港人
學費唔清楚....不過我覺得呢間野系香港讀得過
公子別這樣
美術專家
美術專家

文章elmo » 週二 7月 13日, 2010年 6:29 pm

上年, 前年都有人中招. 錢就無得拎返, 你報過第二間算啦, $1500當買個教訓.
viewtopic.php?f=5&t=3097
viewtopic.php?f=5&t=6170

我上年揾預備班時都睇過呢間野, 同一個班用三個公司名真係唔多似學校既作風, 如果唔係身有屎洗乜去改名. 我睇個錄取名單真係流到爆, 話有10個人入武大, 個名單係由仲叫做中國文化協會個時開始計起, 將咁多年加埋先得個些少人入到第一批.

雖然樓上話今年教得好左d, 我始終覺得學校用咁樣既方法去sell個course真係睇到好反感. 我會建議去香島 or 暨大華文.
elmo
資深會員
資深會員

文章公子別這樣 » 週二 7月 13日, 2010年 7:42 pm

elmo 寫:上年, 前年都有人中招. 錢就無得拎返, 你報過第二間算啦, $1500當買個教訓.
viewtopic.php?f=5&t=3097
viewtopic.php?f=5&t=6170

我上年揾預備班時都睇過呢間野, 同一個班用三個公司名真係唔多似學校既作風, 如果唔係身有屎洗乜去改名. 我睇個錄取名單真係流到爆, 話有10個人入武大, 個名單係由仲叫做中國文化協會個時開始計起, 將咁多年加埋先得個些少人入到第一批.

雖然樓上話今年教得好左d, 我始終覺得學校用咁樣既方法去sell個course真係睇到好反感. 我會建議去香島 or 暨大華文.

原來有D甘既事...
甘樣距作風的確好有問題....
我都系聽翻我fd講咩我照up架咋= =

btw,今時今日做培訓做補習邊個唔出蠱惑....
公子別這樣
美術專家
美術專家

文章liutom » 週三 7月 14日, 2010年 12:31 pm

studenthk 寫:我今年岩岩考完會考,成績唔係好得,咁就報左香港布廠商會教育中心喇

之前報名時佢地收左我$1500話留名費,會考放榜時再交埋$1000,跟住加埋當係第一個月既學費,
就我交左喇,點知前幾日佢地打電話黎叫我交埋其餘既錢...頂..仲未放榜我都唔知自己幾多分,有咩可能叫我交晒所以錢呀!!!報名果時仲要講到明左8月4日先報名架!!!

仲要勁恐怖佢地叫我交錢係send SMS架,仲要係夜晚send跟住第二日交錢

我之前都諗住讀果間野,而家見到佢地咁真係冇咩信心,諗住讀第二間,但之前俾左$1500

我是今年毕业生,感觉so good!今年理科一个400+都没有!我的感受你明年就知。。。。。。。
liutom
中級會員
中級會員

文章liutom » 週三 7月 14日, 2010年 12:38 pm

公子別這樣 寫:我有識人讀布廠
其實間野好唔錯...睇得出D老師好盡責任,好受學生歡迎(利益申報:完全fd講+親眼睇到,我完全自學)
聽我fd講今年距地多數都上到好大學(睇翻門口banner都有掛住)

眼前是过眼云烟!妄角!
liutom
中級會員
中級會員

文章公子別這樣 » 週三 7月 14日, 2010年 3:52 pm

liutom 寫:

眼前是过眼云烟!妄角!

吾明。。。。有咩講錯得罪真系吾好意思= =
公子別這樣
美術專家
美術專家

文章yuen626 » 週三 7月 14日, 2010年 6:51 pm

我是今年文科畢業生,我覺得整體都教得唔錯,特別係中文同地理好好,考聯招範圍太大啦,你唔可以期望所有野靠老師,一定要自已搵資料,同埋最緊要都係自已努力,老師可以幫你整理資料,但唔可以將資料放入你腦袋
總括而言,教學質素唔錯既,講真一句好多港生唔高分都係因為數學同中文底子唔好,唔通你想人地一年解決你十幾年既問題咩!! :shock:
yuen626
初級會員
初級會員

文章liutom » 週三 7月 14日, 2010年 7:05 pm

公子別這樣 寫:
liutom 寫:

眼前是过眼云烟!妄角!

吾明。。。。有咩講錯得罪真系吾好意思= =

在香港读始终差点,大陆个个都过400。的确,布廠文不错,理 :?:
liutom
中級會員
中級會員

文章studenthk » 週四 7月 15日, 2010年 7:05 pm

唔好意思而家先覆,因為呢2日忙住搵學校
屋企人話都唔知香港布廠商會教育中心間野信唔知得過
未開學就攪d咁既野,所以我就去左報IVE
唉....真係好煩
studenthk
初級會員
初級會員

文章liutom » 週五 7月 16日, 2010年 11:16 am

studenthk 寫:唔好意思而家先覆,因為呢2日忙住搵學校
唉....真係好煩

你的心情就像我上年.......迷惘,其实你可读新中五,大部内容学过,屈机!
读IVE的人都出来做partime,都说没用.
liutom
中級會員
中級會員

文章公子別這樣 » 週五 7月 16日, 2010年 2:19 pm

liutom 寫:
studenthk 寫:唔好意思而家先覆,因為呢2日忙住搵學校
唉....真係好煩

你的心情就像我上年.......迷惘,其实你可读新中五,大部内容学过,屈机!

I大.....咪玩啦。。。上半日hea半日....
出到黎都唔知點。。。
與其響果度hea讀,系我寧愿報毅進之后考警察好過
公子別這樣
美術專家
美術專家

文章liutom » 週一 7月 19日, 2010年 12:22 pm

公子別這樣 寫:
liutom 寫:
唉....真係好煩

I大.....咪玩啦。。。上半日hea半日....
出到黎都唔知點。。。
與其響果度hea讀,系我寧愿報毅進之后考警察好過

可惜要看体能,和高度,不然我都想. :idea: 毅進=五科合格,读完中六,可去读OU或UIC!!!!!!!!
liutom
中級會員
中級會員

文章lily2012 » 週一 7月 19日, 2010年 4:32 pm

studenthk 寫:我今年岩岩考完會考,成績唔係好得,咁就報左香港布廠商會教育中心喇

我都有收到sms,之後仲收到佢地d信..下勁驚!全世界係咪得我收到信搵人應下我?
lily2012
初級會員
初級會員

文章lily2012 » 週二 7月 20日, 2010年 5:21 pm

lily2012 寫:

我都有收到sms,之後仲收到佢地d信..下勁驚!全世界係咪得我收到信搵人應下我?

等得你地黎應我,人都死啦..我打左去布廠問,佢地話其他咩書費盡快交,方便佢地訂書wo..最遲放榜前交wo..好心吾好講到追數甘啦,吓死我,我打工都未搵夠學費..
lily2012
初級會員
初級會員

文章liutom » 週二 7月 20日, 2010年 8:43 pm

lily2012 寫:
lily2012 寫:

等得你地黎應我,人都死啦..我打左去布廠問,佢地話其他咩書費盡快交,方便佢地訂書wo..最遲放榜前交wo..好心吾好講到追數甘啦,吓死我,我打工都未搵夠學費..

布廠商會教育中心又叫追數中心
liutom
中級會員
中級會員

文章aicinaeu » 週四 7月 29日, 2010年 10:21 am

lily2012 寫:
lily2012 寫:

果$2500 係書費....你唔好expect 佢買好多書比你地.....主要係copy d notes....
aicinaeu
初級會員
初級會員

文章yip236720 » 週一 8月 2日, 2010年 6:44 am

我今年讀完,入左武漢大學
yip236720
中級會員
中級會員

回到 港澳台聯招預備班及藝術類

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客