暨南大學華文學院預科部聯招考試補習班

關於暨南大學本科的疑問

港澳台僑學生報考暨南大學的入學途徑,兩校聯招考試,華文學院。

版主: 社員

回覆文章
yurimars
中級會員
中級會員

關於暨南大學本科的疑問

文章 yurimars » 週四 7月 20日, 2017年 6:12 pm

2017dse總分17,62144,數學不及格,有機會被本科錄取嗎?

hopen
香港免試
香港免試

Re: 關於暨南大學本科的疑問

文章 hopen » 週四 7月 20日, 2017年 6:21 pm

yurimars 寫:2017dse總分17,62144,數學不及格,有機會被本科錄取嗎?
3月全國免試一定唔得,暨大7月免試要5科12分全部及格, 數學1唔收.
不過你總分17, 中文又咁高分, 你不如打電話問下暨大有無機會.

yurimars
中級會員
中級會員

文章 yurimars » 週四 7月 20日, 2017年 6:24 pm

hopen 寫:
yurimars 寫:2017dse總分17,62144,數學不及格,有機會被本科錄取嗎?
3月全國免試一定唔得,暨大7月免試要5科12分全部及格, 數學1唔收.
不過你總分17, 中文又咁高分, 你不如打電話問下暨大有無機會.
打去香港上環果間?我琴日去左,有個後生既負責人話有機會,但有個好老既負責人話一定要3322⋯⋯

hopen
香港免試
香港免試

文章 hopen » 週四 7月 20日, 2017年 6:30 pm

yurimars 寫:
hopen 寫:
打去香港上環果間?我琴日去左,有個後生既負責人話有機會,但有個好老既負責人話一定要3322⋯⋯
係上環果間, 3322係3月全國免試, 暨大7月免試收唔收唯有等消息, 唔得就會叫你去讀預科a班.

yurimars
中級會員
中級會員

文章 yurimars » 週四 7月 20日, 2017年 6:44 pm

hopen 寫:
yurimars 寫:
hopen 寫:
係上環果間, 3322係3月全國免試, 暨大7月免試收唔收唯有等消息, 唔得就會叫你去讀預科a班.
我淨係報左三月免試,三月同七月唔一樣咩?咁我咪一定入唔到本科?

文風
廣東專家
廣東專家

文章 文風 » 週五 7月 21日, 2017年 8:50 am

yurimars 寫:
hopen 寫:
yurimars 寫:
hopen 寫:
我淨係報左三月免試,三月同七月唔一樣咩?咁我咪一定入唔到本科?
不一樣, 7月的免試報名截止了.
3月的那個免試沒校長推薦計劃, 沒有3322, 上不了本科.

Tanny48
高級會員
高級會員

文章 Tanny48 » 週五 7月 21日, 2017年 11:08 am

一係讀華僑 5科12分就得 5睇單科合5合格

qq1502365482
中級會員
中級會員

文章 qq1502365482 » 週一 7月 24日, 2017年 9:23 am

我dse 15分,31344可以額外升本科嗎

weichen9718
高級會員
高級會員

文章 weichen9718 » 週一 7月 24日, 2017年 9:35 am

qq1502365482 寫:我dse 15分,31344可以額外升本科嗎
暨大不可以。

回覆文章