暨南大學華文學院預科部聯招考試補習班

2020暨南3月免試招生

港澳台僑學生報考暨南大學的入學途徑,兩校聯招考試,華文學院。

版主: 社員

回覆文章
please
初級會員
初級會員

2020暨南3月免試招生

文章 please » 週三 6月 17日, 2020年 1:19 pm

我是2020dse考生,報左3月內地免試招生,关于暨南想問下以下問題:

1.【4+1科嘅1係睇最高分嘅x,定係話視乎大學揀嘅科】
我睇招生簡章,日語好似話要選修歷史科,係咪代表話嗰個1其實係睇歷史分數,定係話衹要有選修就可以,到時睇嘅係高分嘅x

2.【不報7月嘅招生,係咪就唔是五科加埋12分就收人】
我預計英文會有2且5科加埋會有12分,但係淨係想報3月份嗰個招生計劃,如果唔報7月嘅暨南獨立招生係咪就冇機會入到大學

希望各位師兄師姐可以解答疑惑,唔該!

yeeyeehk
初級會員
初級會員

Re: 2020暨南3月免試招生

文章 yeeyeehk » 週三 6月 17日, 2020年 5:58 pm

please 寫:
週三 6月 17日, 2020年 1:19 pm
我是2020dse考生,報左3月內地免試招生,关于暨南想問下以下問題:

1.【4+1科嘅1係睇最高分嘅x,定係話視乎大學揀嘅科】
我睇招生簡章,日語好似話要選修歷史科,係咪代表話嗰個1其實係睇歷史分數,定係話衹要有選修就可以,到時睇嘅係高分嘅x

2.【不報7月嘅招生,係咪就唔是五科加埋12分就收人】
我預計英文會有2且5科加埋會有12分,但係淨係想報3月份嗰個招生計劃,如果唔報7月嘅暨南獨立招生係咪就冇機會入到大學

希望各位師兄師姐可以解答疑惑,唔該!
係睇最高分嘅x.
係, 預計英文2就要報7月嘅招生.

please
初級會員
初級會員

Re: 2020暨南3月免試招生

文章 please » 週四 6月 18日, 2020年 6:03 pm

唔該! :D

同埋我想問下關於環境如何,我想報嘅科係喺番禺校區,生活有冇唔方便?

e.g.宿舍、地理位置、上課環境等

又有啲乜地方係同香港讀書時唔同嘢?

回覆文章